"Що е библиотека?" - Месец на четенето

09.04.2024 ·   Новини

Месец на четенето

За втора поредна година месец април в НПГВМ „Иван Павлов“ е посветен на четенето и неговото популяризиране сред младите хора.
По традиция първата инициатива от „Месец на четенето“ е „Що е библиотека?“. И тази година учлищната библиотека бе посетена учениците от 8. клас. Там те се запознаха с историята, проектите и дейностите ú от специално подготвена за тях презентация. Гости на библиотекарката г-жа Росена Михова бяха учениците от 12. клас Виктор Дечев и Свилен Първанов.Те споделиха с осмокласниците какви книги харесват и колко важно е за тях четенето, тъй като им помага в образованието, развива общата култура и грамотността им.
В първата седмица гост на НПГВМ „Иван Павлов“ бе и студентът по информационни технологии от Педагогическия факултет на Тракийския университет Лазар Френков. В часа по български език и литература пред 8. А той представи свой любим научнофантастичен роман. Гимназистите бяха запленени от интересния сюжет на книгата и това превърна часа в оживена литературна дискусия.Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2024