Творческа среща в НПГВМ

12.01.2024 ·   Новини

На 12 януари в кинозалата на НПГВМ „Иван Павлов“   от 13:00 часа ще се състои творческа среща с Димитър Никленов, автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми и пиеси, поставяни в куклените театри на почти всички български градове, дори и в Мексико.

             Никленов е носител на множество национални и международни награди. Днес творецът е главен редактор на общинския вестник „Мъглижки нюанси“,  ръководи клуб „Млад писател“ при НЧ „Родина 1860“ в Стара Загора и вече седма година издава националния тийнейджърски вестник „Teen’s paper“ , който се разпространява в цяла България по електронен път и в книжен вариант.

Пред ученици от НПГВМ „Иван Павлов“ писателят ще представи новия си роман.

„Любов с дъх на лимони“ - една съвременна история за Ромео и Жулиета от града на липите.

Любовта между 17-годишната Елена и 20-годишния Виктор насочва вниманието към младите хора и техните семейства, както и към взаимоотношенията между деца и родители. Техните чисти и искрени любовни чувства контрастират на фона на пороците на новото "елитно" общество и сблъсъка на икономическите интереси на двете семейства, натрупали богатствата си по различен път. За да спасят любовта и бъдещето си, те напускат тайно България с товарния кораб „Родина“, превозващ лимони. Героите имат своите истински прототипи в Града на липите.Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2024