Посещение на седмокласници от ОУ „КОЛЬО ГАНЧЕВ”

26.04.2024 ·   Новини
ПОСЕЩЕНИЕ НА СЕДМОКЛАСНИЦИ ОТ ОУ „КОЛЬО ГАНЧЕВ” В НПГВМ „ИВАН ПАВЛОВ”-СТАРА ЗАГОРА
На 26 април 2024 г. Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов”- Стара Загора любезно отвори врати и посрещна учениците от VII „а” и VII„б” клас от Трето основно училище „Кольо Ганчев”, под ръководството на г-жа Г. Тонева-класен ръководител, г-жа Б. Стоева-учител по История и География и ресурсния учител г-жа Глория Николова, бивша наша възпитаничка.

Учениците се запознаха с учителите на гимназията и с условията на обучение, материалната база и кабинетите.

Д-р Яна Симеонова ги въведе в клиничната лаборатория и ги информира за професиите Ветеринарен техник и Ветеринарен лаборант.

Инж. Валя Иванова запозна седмокласниците с учебните предмети, които изучават Техник-технолозите по качеството на храни и напитки.

Зооинж. Румяна Матева отговори на задавани от учениците въпроси за професионалното им ориентиране. Възможностите да продължат своето обучение във висши училища като Тракийски университет, град Стара Загора и Университета по хранителни технологии, град Пловдив.

След това учениците посетиха физкултурния салон и г-жа Ивалина Димова, учител по физическо възпитание и спорт, ги запозна с постиженията на нашите ученици в ученически игри 2023/2024 г. и завоюваните първи места по лека атлетика за юноши и девойки 11-12 клас.

Следваше посещение на училищната библиотека, топло приветствани от библиотекаря г-жа Росена Михова. Тя разясни всички дейности на библиотеката, учебната и художествена литература, както инициативите, свързани с поощряване на четенето.

Ветеринарните лекари посрещнаха учениците в Хирургическата клиника в Учебното стопанство на гимназията. Показаха им апаратура, свързана с обучението по професии. Седмокласниците бяха много впечатлени от срещата с преподавателите. Разбрахме, че много от учениците имат домашни любимци, обичат да се грижат за животните и имат желание да кандидатстват в нашето училище. Надяваме се, че тези срещи със седмокласници ще продължат и в бъдеще.Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2024