Бъдещи ветеринари обраха наградите на национален рецитаторски конкурс

На приключилия на 17 октомври 2020 г. на сцената на Руския културно информационен център в столицата Единадесети национален конкурс за рецитатори на руски език, посветен на 110 годишнината от рождението на поетесата Олга Бергхолц, ученици от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в Стара Загора отново завоюваха награди.

С първо място и статуетка бе отличен Стилян Славов за внушително представяне на стихотворението „Славеи“ на Михаил Дудин.

Неговата подгласничка Татяна Генкова завоюва второ място и статуетка с пламенното си изпълнение на откъс от поемата на Зинаида Шишова „Блокада“.

Дванадесетокласниците са актьори и рецитатори в Клуб „Руски театър и слово“ в професионалната гимназия с ръководител г-жа Патриция Ахчиева. Заедно със своите приятели и съмишленици представят училището и града ни на национални рецитаторски конкурси и театрални фестивали на руски език.

Бъдещето ще покаже дали младите актьори ще изберат пътя към ветеринарната медицина или изкуството на словото, но със сигурност в сърцата им ще остане запалена искрата любов към руската литература и култура.

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2024