Награда "Анастасия Тошева"

15.11.2022 ·   Постижения

На тържествена церемония в Културен център "Стара Загора“, по повод Деня на будителите, бяха връчени наградите "Анастасия Тошева“ на Община Стара Загора и "Будител на Стара Загора“ на Съюза на учените. Плакетът "Анастасия Тошева“ се дава за високи постижения в образователното дело през 2022 г. С него се удостояват дейци на науката и образованието, чиито постижения са принос за развитието на Стара Загора.

"Поздрав към Вас дейци на науката и образованието. Благодаря на всички и най-вече на хората, които милеят за този град. Всички ние знаем каква отговорност са ни завещали първите будители. Благодаря Ви затова, което правите. Поклон!“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

С плакет "Анастасия Тошева“ се удостоява Мария Табанова, старши учител в Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов“. През учебната 2021/2022 год. разработва единственото електронно помагало по "Безопасност на храните", което е публикувано в сайта на МОН и е общодостъпно за ученици от всички специалности в областта на храните, както и за цялата общественост. Тя е организатор на дейностите по професионалните дисциплини в училището, водещ автор и съавтор при разработването на учебни и изпитни програми от национално значение. 

Патриция Ахчиева, старши учител в Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов“ също получи плакет "Анастасия Тошева“. От 2012 г. Патриция Ахчиева ръководи клуб "Руски театър и слово“ и представя училището на национални поетични и театрални фестивали.

Тържествен завършек на празника бяха изпълненията на Военния духов оркестър, с диригент капитан Цветомир Василев.Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2024