“Иванпавловци” събраха овации на рускоезичен фест

27.04.2013 ·   Новини

Преди дни в Руския културно-информационен център в София се проведе XIII международен фестивал за детско и юношеско театрално творчество на руски език, посветен на 135-тата годишнина на Освобождението на България от турско робство. Негови инициатори и организатори са Руският културно-информационен център и Руският камерен театър от София под патронажа на Посолството на Руската федерация в България.
Стара Загора бе представена достойно на фестивала от театрална трупа, съставена от възпитаници на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина “Ив. П. Павлов” с художествен ръководител, преподавателят по руски език и литература Патриция Ахчиева.
Младите артисти, ученици от 9, 10 и 11 клас, бяха подготвили пиесата на Антон Павлович Чехов “Конска фамилия”. По-голямата част от творческия колектив са ученици от 9 клас. Те изучават руски език едва от тази учебна година и то като втори чужд език. Самият ученически театър на руски език също е рганизиран в гимназията тази учебна година.
Тринадесет колектива с най-разнообразен репертоар се конкурираха във фестивалната надпревара. Младите старозагорски артисти се представиха много добре. Бяха поканени първи на сцената, за да получат наградната статуетка на феста, диплома за участие и грамота за най-добър декор.
Успехът амбицира членовете на трупата да се представят още по-добре на XIV издание на фестивала. Да им го пожелаем от сърце!


НБП, Ирина МИНЕВА

председател на Сдружение с нестопанска цел “Руски клуб – Стара Загора”Категории

 Новини
 Постижения

Последни публикации:

10.06.2019
   Постижения
Първо място с "Предложение" на А. П. Чехов
Клубът по интереси "Руски театър и слово" на НПГВМ

05.06.2019
   Новини
5 юни - Световен ден на околната среда в НПГВМ "Иван Павлов"
клуб "Мисли зелено"

03.06.2019
   Новини
Аз знам, аз избирам, аз мога!

28.05.2019
   Новини
24 май 2019

30.04.2019
   Новини
140 години от приемането на Търновската конституция
Конкурс за есе или рисунка

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2019