„Зелената олимпиада“
Инициатива на уеб-издателството Академика БГ

23.10.2017 ·   Постижения

На 23.10. 2017 г. учениците от 12–ти клас – специалности „Ветеринарен техник” и „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” се включиха в инициативата на уеб-издателството Академика БГ - „Зелената олимпиада“ на сцената на Държавната опера в Стара Загора, под ръководството на учителите д-р Мария Табанова, Петя Радкова и Валя Иванова.
Приятна изненада на събитието бяха песните на Поли Генова, изпълнени на живо за радост на всички участници – над 400 ученици от гр. Стара Загора. Водещ беше актьорът Николай Начев, който провери знанията за опазване на околната среда на учениците в залата. За всички имаше подаръци, а един от победителите в екологичната викторина - Мертин Метин Низуф от 12в клас на ПГВМ „ Иван П. Павлов” получи специална награда, осигурена от ОП „Околна среда“.
„Образователната инициатива има за цел да възпита у вас децата любов към природата и да повиши знанията ви за нейното опазване“, каза в обръщение към учениците Евелина Гечева от Академика БГ, организатор на екологичния конкурс.Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2024