* * * * *

 

* * * * *  

 

Старозагорски НОВИНИ

брой 144 / 30.09. 2019 година

* * * * *

 

Национална БИЗНЕС ПОЩА

брой 39 / 30.09. - 6.10. 2019 година

 

* * * * *

Старозагорска гимназия чества 70 години от създаването си (СНИМКИ)
27 септември 2019 10:24 Редактор: Гергана Пейчева


Старозагорска гимназия чества 70 години от създаването си


Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" в Стара Загора чества 70 години от основаването си. На тържествена церемония снощи в залата на Държавна опера Стара Загора се събраха преподаватели, служители, учители ветерани, ученици, за да отпразнуват юбилея.

„Всички ние сме горди с това училище, пожелавам Ви да отстоявате постигнатото във времето напред и последователно. Това е едно от най-хубавите училища, базисно за подготовка на бъдещите ветеринари. Важно е и взаимодействието с Тракийския университет. На Вас ученици пожелавам пребиваването Ви в него да бъде свързано с много емоция, лудории, но и отговорност. Бъдете все така уверени и отстоявайте името на училището си“, пожела при откриването Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

„70 години за едно училище са преди всичко години на упорит труд, години отдадени на знанието, години на съвместна работа между учители, ученици и родители. За да може днес да се похвалите с всички тези успехи. Училището са тревогите, болките, вълненията, радостите, емоциите преживяванията, всичко това, което се случва като училищен живот. Пожелавам Ви да продължавате на изграждате тази успешна училищна общност с много ясна визия за настоящето и успехи в бъдещето“, каза Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката. Тя прочете и специален поздравителен адрес от министър Красимир Вълчев и подари на юбилярите двутомника „Строителите на съвременна България“ на Симеон Радев.

Директорът на гимназията д-р Камен Ябълкаров припомни годините на много труд за издигане авторитета на училището. „Бъдеще има това училище, в което колективът се учи от миналото и посреща предизвикателствата на съвремието“, обобщи директорът . Той пожела ентусиазъм, вдъхновение и много любов през следващите 70 години.

На 25.08.1949 г. по искане на обществеността в Стара Загора отваря врати Държавната мъжка земеделска гимназия "Вилянс" с директор агроном Никола Островски. На 25.09.1949 г. е открита първата учебна година с 80 ученици от цялата страна по специалността "Земеустройство" в сградата на основно училище "Кирил Христов". През годините училището се разраства, построена е специална сграда, отварят се нови специалности в обучението. През 2018 г. сградата на Националната гимназия по ветеринарна медицина бе изцяло обновена и санирана по проект от Оперативна програма „Региони в растеж“.В момента тук се обучават 560 ученици от 21 области и 90 общини. В училището работят 53 педагогически специалисти и 31 служители.
През 70-те години от съществуването на гимназията тук са обучени общо 10 264 ученици.

Най-голямото училище по ветеринарна медицина в страната е носител на орден "Кирил и Методий" І степен, медал "1300 години България", както и на престижната награда за безспорни постижения в областта на образователното дело "Анастасия Тошева".

 

* * * * * 

 

* * * * * 

Национална БИЗНЕС ПОЩА

брой 26 / 1.07. - 7.07. 2019 година

 

* * * * *

 

* * * * *

 

* * * * *

НИЕ ИНФОРМИРАМЕ БИЗНЕСА

Наблюдател

брой 452 год. XVIII   /  24.05. - 10.06.2019 г.

 

* * * * *

* * * * *

Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2024