Ден на философията - 2019
Невероятно представление!

22.11.2019 ·   Новини

 

Ден на философията в НПГВМ „Иван Павлов”

 

Световният ден на философията е обявен от ЮНЕСКО и се чества ежегодно на третия четвъртък от месец ноември. За първи път проявата е организирана през 2002 г. Това е поводът на 21.11.2019 година да се проведе „Ден на философията в НПГВМ „Иван Павлов”.

В началото на седмицата събитието беше обявено по радиоуредбата на училището. Във фоайето на първия етаж се поставиха табла (постери), посветени на философите, изработени от ученици на гимназията.

Учениците, учителите и служителите бяха посрещани на 21 ноември на входа на училището от ученици, облечени в ренесансови костюми, които държаха кутии с философски късмети. Под съпровода на ренесансова музика, всички пристигащи си изтеглиха своите късмети.

В голямото междучасие учениците от ветеринарната гимназия можеха да си направят снимка като Платон и Аристотел – рисуван плакат с изрязани образи. Представиха се и презентации по философски теми, създадени от учениците.

В края на деня се проведе куиз  (отборна мисловна игра), която също беше посветена на философията. Всички участници имаха възможността да се докоснат до магията на философията.

 Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2024