"Аз ще чета, а ти ще ме чуеш ли?" - Месец на четенето

07.05.2024 ·   Новини

Аз ще чета, а ти ще ме чуеш ли?

      На 25 април в кинозалата на НПГВМ „Иван Павлов“ се състоя инициативата „Аз ще чета, а ти ще ме чуеш ли?“. Събитието е последното в месеца, посветен на четенето.
      Специалнен гост тази година бе Мария Донева - старозагорска поетеса и носителка на титлата „Будител на годината 2023“. Тя представи пред учениците на НПГВМ най-новата си книга „Писмото на мравката“. Г-жа Донева сподели пред събралите се любители на четенето как това, че често нейни герои са животни я кара да се чуства не като гост на гимназията, а като у дома си. След това тя разказа любопитни моменти от своето детство, защо обича да пише и какво я вдъхновява.
     Финалът на училищния маратон по четене събра любители на книгата от всички класове. Те представиха откъси от свои любими произведения , както и лично творчество в стихове и проза. Сред престрашилите се да четат пред публика бяха и преподаватели и служители на гимназията. Всички получиха аплодисменти за своята смелост и избора си на четиво. Празникът на книгата за пореден път се превърна в истинско тържество на духовността!Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов" - Стара Загора © 2024