Награди 2017/2018 -

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Награди 2017/2018

Информация > Постижения
 


11 - 15 юни 2018 / Стара Загора
Регионална библиотека "Захари Княжевски"
      Актьори от клуб "Руски театър и слово" на НПГВМ "Иван Павлов" участваха в Седмицата на руския език, наука и култура и в Първия регионален театрален фестивал на руски език "Русская театралия".

 


*****

 


2-3 юни 2018, Ивайловград
Тракийско дружество "Одринска епопея" - Стара Загора

        Класиране на ученическите конкурсни работи на ученици от НПГВМ „Иван Павлов“, град Стара Загора  на Областния ученически конкурс

„Не забравяйте, но не отмъщавайте!“,

проведен по повод 115 години от Преображенското въстание и 105 години от падането на Одринската крепост и от Разорението на тракийските българи.
        Категория РИСУНКА, възрастова група VIII-XII клас:
II място:
Мариела Драгомирова Желязкова (VIII клас, НПГВМ „Иван Павлов“, град Стара Загора)
        Категория ПРЕЗЕНТАЦИЯ, възрастова група VIII-XII клас:
II място:
Николай Христомиров Николов (IX клас, НПГВМ „Иван Павлов“, град Стара Загора)
III място:
Кадиржан Айдън Иса (VIII клас, НПГВМ „Иван Павлов“, град Стара Загора), Ростислав Руменов Лефтеров (IX клас, НПГВМ „Иван Павлов“, град Стара Загора)

      Съгласно регламента на конкурса авторите на класираните от I до IV място конкурсни работи са наградени от Тракийско дружество „Одринска епопея“ – Стара Загора с посещение на историческата местност „Илиева нива“ в град Ивайловград.
Пътуването се състоя на 2 и 3 юни 2018 година.

„От мое име и от името на Тракийско дружество „Одринска епопея“ – Стара Загора изказвам искрена благодарност за участието на Вашите възпитаници в конкурса. Уверен съм, че това наистина е подпомогнало самостоятелната изява на изследователските и творческите им възможности, допринесло е за развитието на интереси, потребности и нагласи, свързани с идеята за самостоятелното учене – чрез търсене, набавяне, анализиране и интерпретиране на актуална информация, както и за формирането на ценностни ориентири и личностни качества, свързани с ученето и патриотичното възпитание.
Благодаря на директорите за това, че популяризираха сред учениците и учителите информацията за конкурса.
Благодаря на учителите за това, че подкрепиха своите ученици при изявите на техните таланти.
Специални благодарности към г-н Иван Желязков, старши експерт от Регионално управление по образование - Стара Загора за активното съдействие при организиране и провеждане на Областния ученически конкурс.“


ЦАНКО АТАНАСОВ
Председател на Тракийско дружество „Одринска епопея“ – Стара Загора


 


*****

 


  януари – април 2018 / Велико Търново


    В периода януари – април 2018 беше проведено II Национално ученическо състезание за философско есе във Философския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Състезанието се състоя в две възрастови групи – 10-11 клас и 12 клас. Оценките от него ще могат да се използват от зрелостниците за кандидатстване в специалностите на Философски факултет вместо оценката от ДЗИ като се взема по-високата.
    Връчени бяха награди с грамоти в двете възрастови групи. Грамоти получиха и учителите на отличените ученици. Най-добрите есета ще бъдат публикувани в сборник от Международната научна конференция „25 години специалност „Философия“ във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, а авторите им ще бъдат поканени да ги представят на 13-14.04 в секциите на конференцията.
    За НПГВМ "Иван Павлов" награди получиха Ирина Николаева Лечева - ученичка от 12 „а“ клас за есе на тема „Ако загине справедливостта, човешкият живот няма да има вече никаква стойност“ и преподавателят по философия г-жа Юлия Бозукова.


 


*****

 


21 април 2018, Стара Загора


На 21.04.2018 г. в Регионална библотека "Захари Княжевски" се проведе Областния кръг на Националния фестивал за руска поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце", в който в раздел поезия - IV възрастова група (9 - 12 клас) нашите възпитаници Татяна Генкова и Стилян Славов от 9"а" клас взеха две III-ти места.

 


*****

 
 
 


13 април 2018, Стара Загора
Общински кръг на Ученически игри 2018


       На 9 февруари 2018г. в залата на БСФС в Стара Загора стартираха състезанията от 26-те общински ученически игри. Деца, юноши и девойки от всички старозагорски основни училища и гимназии се включиха в състезанията по 9 вида спорт. Младите атлети се конкурираха в следните спортове: футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, хандбал, плуване, лека атлетика, шах и тенис на маса.
       В игрите участва и НПГВМ „Иван Павлов“ в спортовете волейбол, бадминтон, лека атлетика и шах . Общинските игри продължиха до средата на месец април, след което отборите, класирани на първо място ще участват в областните състезания, следват зоналните кръгове /в зоната освен Стара Загора са Хасково и Кърджали/ и през месец май ще са националните финали.

       НПГВМ
взе две I-ви места за момичетата и за момчетата отборно (8-10 клас) в състезателни дисциплини:
Момичета – бягане 100 m , 200 m, 400 m, щафета 4Х100 m, скок височина, скок дължина, тласкане на гюле
;
Момчета – бягане 100 m , 200 m, 800 m, щафета 4Х100 m, скок височина, скок дължина, тласкане на гюле
.


20 април 2018, Стара Загора
Областен кръг на Ученически игри 2018


II-ро място отборно за момичетата и момчетата на НПГВМ "Иван Павлов"


 
 
 


*****

 
 
 


10 март 2018 / София


     Със сребърна статуетка и второ място във втора възрастова група се върна от Деветия Национален фестивал за рецитатори на руски език деветокласникът от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ – Стара Загора –  Стилян Славов.
Тази година фестивалът бе посветен на руските поети юбиляри – Фьодор Тютчев и Сергей Михалков и е традиционно организиран от сдружение Руски камерен театър при Руския културно-информационен център в столицата при съдействието на Представителството на Россотрудничество в България. На сцената на Руския културно-информационен център  се явиха 122 ученика, чиито изпълнения бяха оценявани от петчленно жури, актьори от Руския камерен театър, с председател Александър Беспалов. Почитателите на руската поезия бяха ученици в три възрастови групи, изучаващи руски език от цялата страна. Журито оценяваше по критерии за качество на изпълнението, правилна постановка на логическото ударение, съблюдаване на паузите, правилен изговор, интонация, безгрешно рецитиране, умение на рецитатора да изрази своето възприятие на стихотворението, качество на изпълнението, артистизъм.
     Стихотворението на Фьодор Тютчев „О, как убийственно мы любим“, което изпълни Стилян Славов, бе избрано и от други ръководители на клубове за учениците им, но той ознаменува поетичния си дебют със сребърна статуетка и второ място благодарение на артистизма си и бързото усвояване на руския език , макар то да започна през септември 2017 година.
    Стилян Славов е член на Клуб „Руски театър и слово“ при НПГВМ „Иван Павлов“ с ръководител Патриция Ахчиева от тази учебна година  и със сигурност  ще продължи да работи върху нови поетични и театрални изяви на руски език.


 
 
 


* * * * * * *

 


14 февруари 2018, Стара Загора
Общинско състезание по шах

За поредна година отборът по шах на НПГВМ "Иван Павлов" - Стара Загора, с дългогодишен ръководител д-р Анани Карагьозов, състоящ се от учениците от
8 - 10 клас:
София Георгиева Дерилова
Мартин Желязков Христов
Сашо Златков Мирчев
Шакир Хасан Мехмед 10в
се яви на Общинското състезание по шах и спази традицията да се върне с купа - спечели III място!

 
* * * * * * *

 


16 - 17 ноември 2017 г. / Тракийски университет
І-во Национално състезание „Аграрни науки и екология“

Организатор - Аграрния факултет при Тракийски университет послучай 70-тата годишнина от основаването на Зоотехническия факултет и начало на зооинженерното образование в България.

Нашите ученици Иван Стилиянов Тотев от XI “б” клас и Йордан Господинов Динев от XII”г”клас спечелиха първо и второ място
. Другите ученици от отбора - Красимир Анжелов Арков от XII”г”клас, Мустафа Исмаил Януз от  XII”а”клас, Мартин Тодоров Шивиков от XI “б” клас и Виктор Дианов Димов от X “а” клас се представиха много достойно и се отличиха сред участниците в надпреварата.
Състезанието бе организирано от Аграрния факултет  при Тракийски университет и бе открито от декана на факултета – доц. д-р Димитър Панайотов. В събитието взеха участие близо 50 ученици от 8 професионални гимназии от гр.Стара Загора, гр.Нова Загора, с. Бояново, общ. Елхово, обл. Ямбол, гр. Карнобат, гр. Айтос, гр. Мъглиж, с. Ситово, обл. Силистра и гр. Силистра. Четири бяха направленията, в които учениците се състезаваха „Животновъдство“, „Агрономство“, „Екология“ и „Аграрно инженерство“. Всяко от тях се проведе в два етапа – теоретична и практическа част.
По време на теоретичната част участниците отговаряха на въпроси от говедовъдство, овцевъдство, свиневъдство, птицевъдство и рибовъдство. Практическата част се проведе в експерименталната база на Аграрния факултет. Състезателите  разпознаваха породите говеда, овце и птици. Учениците, които представиха нашето училище получиха грамоти за отличното си представяне от Декана на Аграрния факултет и споделиха своите прекрасни впечатления от тези незабравими състезателни дни.


* * * * *


   На 23.10. 2017 г.  учениците от 12–ти клас – специалности „Ветеринарен техник” и „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” се включиха в инициативата на уеб-издателството Академика БГ - „Зелената олимпиада“ на сцената на Държавната опера в Стара Загора, под ръководството на учителите д-р Мария Табанова, Петя Радкова и Валя Иванова.
   Приятна изненада на събитието бяха песните на Поли Генова, изпълнени на живо за радост на всички  участници – над 400 ученици от гр. Стара Загора. Водещ  беше актьорът Николай Начев, който провери знанията за опазване на околната среда на учениците в залата.  За всички имаше подаръци, а един от победителите  в екологичната викторина  -
Мертин Метин Низуф от 12в клас  на ПГВМ „ Иван П. Павлов” получи специална награда, осигурена от ОП „Околна среда“.
   „Образователната инициатива има за цел да възпита у вас децата любов към природата и да повиши знанията ви за нейното опазване“, каза в обръщение към учениците Евелина Гечева от Академика БГ, организатор на екологичния конкурс.


 * * * * * * * 
 
 


21 октомври 2017, София
Младежки фестивал за поезия "Поэзия - моя держава. Я верный подданный ее" 
 
 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню