Награди 2017/2018 -

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Награди 2017/2018

Информация > Постижения
 


16 - 17 ноември 2017 г. / Тракийски университет
І-во Национално състезание „Аграрни науки и екология“

Организатор - Аграрния факултет при Тракийски университет послучай 70-тата годишнина от основаването на Зоотехническия факултет и начало на зооинженерното образование в България.

Нашите ученици Иван Стилиянов Тотев от XI “б” клас и Йордан Господинов Динев от XII”г”клас спечелиха първо и второ място
. Другите ученици от отбора - Красимир Анжелов Арков от XII”г”клас, Мустафа Исмаил Януз от  XII”а”клас, Мартин Тодоров Шивиков от XI “б” клас и Виктор Дианов Димов от X “а” клас се представиха много достойно и се отличиха сред участниците в надпреварата.
Състезанието бе организирано от Аграрния факултет  при Тракийски университет и бе открито от декана на факултета – доц. д-р Димитър Панайотов. В събитието взеха участие близо 50 ученици от 8 професионални гимназии от гр.Стара Загора, гр.Нова Загора, с. Бояново, общ. Елхово, обл. Ямбол, гр. Карнобат, гр. Айтос, гр. Мъглиж, с. Ситово, обл. Силистра и гр. Силистра. Четири бяха направленията, в които учениците се състезаваха „Животновъдство“, „Агрономство“, „Екология“ и „Аграрно инженерство“. Всяко от тях се проведе в два етапа – теоретична и практическа част.
По време на теоретичната част участниците отговаряха на въпроси от говедовъдство, овцевъдство, свиневъдство, птицевъдство и рибовъдство. Практическата част се проведе в експерименталната база на Аграрния факултет. Състезателите  разпознаваха породите говеда, овце и птици. Учениците, които представиха нашето училище получиха грамоти за отличното си представяне от Декана на Аграрния факултет и споделиха своите прекрасни впечатления от тези незабравими състезателни дни.


* * * * *


   На 23.10. 2017 г.  учениците от 12–ти клас – специалности „Ветеринарен техник” и „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” се включиха в инициативата на уеб-издателството Академика БГ - „Зелената олимпиада“ на сцената на Държавната опера в Стара Загора, под ръководството на учителите д-р Мария Табанова, Петя Радкова и Валя Иванова.
   Приятна изненада на събитието бяха песните на Поли Генова, изпълнени на живо за радост на всички  участници – над 400 ученици от гр. Стара Загора. Водещ  беше актьорът Николай Начев, който провери знанията за опазване на околната среда на учениците в залата.  За всички имаше подаръци, а един от победителите  в екологичната викторина  -
Мертин Метин Низуф от 12в клас  на ПГВМ „ Иван П. Павлов” получи специална награда, осигурена от ОП „Околна среда“.
   „Образователната инициатива има за цел да възпита у вас децата любов към природата и да повиши знанията ви за нейното опазване“, каза в обръщение към учениците Евелина Гечева от Академика БГ, организатор на екологичния конкурс.


 * * * * * * * 
 
 


21 октомври 2017, София
Младежки фестивал за поезия "Поэзия - моя держава. Я верный подданный ее" 
 
 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню