Награди 2017/2018 -

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Награди 2017/2018

Информация > Постижения
 


  януари – април 2018 / Велико Търново


    В периода януари – април 2018 беше проведено II Национално ученическо състезание за философско есе във Философския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Състезанието се състоя в две възрастови групи – 10-11 клас и 12 клас. Оценките от него ще могат да се използват от зрелостниците за кандидатстване в специалностите на Философски факултет вместо оценката от ДЗИ като се взема по-високата.
    Връчени бяха награди с грамоти в двете възрастови групи. Грамоти получиха и учителите на отличените ученици. Най-добрите есета ще бъдат публикувани в сборник от Международната научна конференция „25 години специалност „Философия“ във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, а авторите им ще бъдат поканени да ги представят на 13-14.04 в секциите на конференцията.
    За НПГВМ "Иван Павлов" награди получиха Ирина Николаева Лечева ученичка от 12 „а“ клас за есе на тема „Ако загине справедливостта, човешкият живот няма да има вече никаква стойност“ и преподавателя по философия г-жа Юлия Бозукова.


 


*****

 


21 април 2018, Стара Загора


На 21.04.2018 г. в Регионална библотека "Захари Княжевски" се проведе Областния кръг на Националния фестивал за руска поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце", в който в раздел поезия - IV възрастова група (9 - 12 клас) нашите възпитаници Татяна Генкова и Стилян Славов от 9"а" клас взеха две III-ти места.

 


*****

 
 
 


10 март 2018 / София


     Със сребърна статуетка и второ място във втора възрастова група се върна от Деветия Национален фестивал за рецитатори на руски език деветокласникът от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ – Стара Загора –  Стилян Славов.
Тази година фестивалът бе посветен на руските поети юбиляри – Фьодор Тютчев и Сергей Михалков и е традиционно организиран от сдружение Руски камерен театър при Руския културно-информационен център в столицата при съдействието на Представителството на Россотрудничество в България. На сцената на Руския културно-информационен център  се явиха 122 ученика, чиито изпълнения бяха оценявани от петчленно жури, актьори от Руския камерен театър, с председател Александър Беспалов. Почитателите на руската поезия бяха ученици в три възрастови групи, изучаващи руски език от цялата страна. Журито оценяваше по критерии за качество на изпълнението, правилна постановка на логическото ударение, съблюдаване на паузите, правилен изговор, интонация, безгрешно рецитиране, умение на рецитатора да изрази своето възприятие на стихотворението, качество на изпълнението, артистизъм.
     Стихотворението на Фьодор Тютчев „О, как убийственно мы любим“, което изпълни Стилян Славов, бе избрано и от други ръководители на клубове за учениците им, но той ознаменува поетичния си дебют със сребърна статуетка и второ място благодарение на артистизма си и бързото усвояване на руския език , макар то да започна през септември 2017 година.
    Стилян Славов е член на Клуб „Руски театър и слово“ при НПГВМ „Иван Павлов“ с ръководител Патриция Ахчиева от тази учебна година  и със сигурност  ще продължи да работи върху нови поетични и театрални изяви на руски език.


 
 
 


* * * * * * *

 


16 - 17 ноември 2017 г. / Тракийски университет
І-во Национално състезание „Аграрни науки и екология“

Организатор - Аграрния факултет при Тракийски университет послучай 70-тата годишнина от основаването на Зоотехническия факултет и начало на зооинженерното образование в България.

Нашите ученици Иван Стилиянов Тотев от XI “б” клас и Йордан Господинов Динев от XII”г”клас спечелиха първо и второ място
. Другите ученици от отбора - Красимир Анжелов Арков от XII”г”клас, Мустафа Исмаил Януз от  XII”а”клас, Мартин Тодоров Шивиков от XI “б” клас и Виктор Дианов Димов от X “а” клас се представиха много достойно и се отличиха сред участниците в надпреварата.
Състезанието бе организирано от Аграрния факултет  при Тракийски университет и бе открито от декана на факултета – доц. д-р Димитър Панайотов. В събитието взеха участие близо 50 ученици от 8 професионални гимназии от гр.Стара Загора, гр.Нова Загора, с. Бояново, общ. Елхово, обл. Ямбол, гр. Карнобат, гр. Айтос, гр. Мъглиж, с. Ситово, обл. Силистра и гр. Силистра. Четири бяха направленията, в които учениците се състезаваха „Животновъдство“, „Агрономство“, „Екология“ и „Аграрно инженерство“. Всяко от тях се проведе в два етапа – теоретична и практическа част.
По време на теоретичната част участниците отговаряха на въпроси от говедовъдство, овцевъдство, свиневъдство, птицевъдство и рибовъдство. Практическата част се проведе в експерименталната база на Аграрния факултет. Състезателите  разпознаваха породите говеда, овце и птици. Учениците, които представиха нашето училище получиха грамоти за отличното си представяне от Декана на Аграрния факултет и споделиха своите прекрасни впечатления от тези незабравими състезателни дни.


* * * * *


   На 23.10. 2017 г.  учениците от 12–ти клас – специалности „Ветеринарен техник” и „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” се включиха в инициативата на уеб-издателството Академика БГ - „Зелената олимпиада“ на сцената на Държавната опера в Стара Загора, под ръководството на учителите д-р Мария Табанова, Петя Радкова и Валя Иванова.
   Приятна изненада на събитието бяха песните на Поли Генова, изпълнени на живо за радост на всички  участници – над 400 ученици от гр. Стара Загора. Водещ  беше актьорът Николай Начев, който провери знанията за опазване на околната среда на учениците в залата.  За всички имаше подаръци, а един от победителите  в екологичната викторина  -
Мертин Метин Низуф от 12в клас  на ПГВМ „ Иван П. Павлов” получи специална награда, осигурена от ОП „Околна среда“.
   „Образователната инициатива има за цел да възпита у вас децата любов към природата и да повиши знанията ви за нейното опазване“, каза в обръщение към учениците Евелина Гечева от Академика БГ, организатор на екологичния конкурс.


 * * * * * * * 
 
 


21 октомври 2017, София
Младежки фестивал за поезия "Поэзия - моя держава. Я верный подданный ее" 
 
 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню