Награди 2018/2019 -

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Награди 2018/2019

Информация > Постижения
Д-р Йорданка Хитова и д-р Иван Вълчев, преподаватели от НПГВМ "Иван Павлов", извършиха успешна операция при рядко срещана диагноза -
обстипация на книжката при преживните животни.

 


*****

 
 
 


17 ноември 2018, София


  
 С три награди се завърнаха учениците от Клуб „Руски театър и слово“ от Младежкия поетичен фестивал на руски език  „Поезията е моята държава“, посветен на 205-та годишнина от рождението на руския поет Фьодор Тютчев. Фестивалът се проведе по инициатива на Руския камерен театър и Московския културно-делови център „Дом на Москва в София“ в столицата на 17 ноември 2018 година.
      Във фестивала участваха ученици от Бургас, Варна, Дупница, Пловдив, София, Скопие, Стрелча, Стара Загора и Чирпан в два раздела – стихотворения и музикални произведения на Ф.И.Тютчев, Н.А.Некрасов и А.А.Фет.
     Номинацията за „Най-добра драматизация на поезия“ получиха Татяна Генкова и Стилян Славов и спечелиха овациите на публиката и журито с откъс от поемата на Некрасов  „Русские женщины“.
   Трето място в раздел „Соотечесвеники“ заслужено спечели Андрей Казаков с изпълнението си на стихотворение на Тютчев.
       Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в града на поетите получи  престижното първо място за училище, което дава своя принос в разпространението на руския език и култура.

 


*****

 
 
 


В навечерието на 1 ноември г-жа Патриция Ахчиева бе номинирана за наградата:
П
лакет "Анастасия Тошева" за работата си с учениците в Клуб "Руски театър и слово".

 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню